Απροσπέλαστο για τους οδηγούς πρόκειται να είναι το κέντρο της Αθήνας για πολλές ώρες από αύριο Τρίτη μέχρι την Πέμπτη.
Αιτία τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο αλλά και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί με αφορμή την παρουσία του Αμερικανού υπουργού στην Αθήνα.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α.
στην Αθήνα, καθώς και λόγω συγκεντρώσεων-πορειών διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί, θα εφαρμοστούν προσωρινές και σταδιακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας.Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τρίτης 6-10-2026, έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 8-10-2026, με κορύφωση καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης 7-10-2026.
Ειδικότερα: Θα γίνουν προσωρινές διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας πέριξ της Πλατείας Συντάγματος αλλά και σε κεντρικούς Λεωφόρους όπως η Λεωφ.
Βασιλίσσης Σοφίας, η Λεωφ.
Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Λεωφ.
Βασιλίσσης Αμαλίας, οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθώς και σε όποια οδικά σημεία απαιτηθεί.
Οι περιορισμοί θα επεκτείνονται ή θα αίρονται σταδιακά, σε συνάρτηση με τις επικρατούσες συνθήκες.
Συστήνεται στους οδηγούς: Να αποφύγουν πλήρως τη μετακίνησή τους με οχήματα στο Κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης 7-10-2026.
Να αξιοποιήσουν τα Mέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι οδηγοί που θα κινηθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων που θα βρίσκονται σε καίρια σημεία προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Από την Τροχαία γίνεται έκκληση για την κατανόηση και τη συνεργασία των οδηγών προς αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Να υπενθυμιστεί ότι την Τετάρτη υπάρχει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ....
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































